Kan en massasjepistol virkelig redusere muskelsmerter?

Massasjepistol artikkel

I løpet av de siste årene har massasjepistol blitt et populært produkt som blir brukt som et verktøy blant leger, trenere, profesjonelle idrettsutøvere og treningsentusiaster. Disse håndholdte enhetene er ment for å få deg til å føle deg bedre – ved å øke blodstrømmen, bryte opp spenningen, redusere ømhet og forbedre bevegelsesområdet – alt som kan føre til bedre oppvarming og raskere gjenoppretting .

Massasjepistoler fungerer ved å sende direkte vibrerende bølger gjennom musklene. I følge en studie i Journal of Clinical & Diagnostic Research er vibrasjonsterapi og tradisjonell massasje effektive for å redusere forsinket muskelsårhet. Men i tillegg til å bekjempe smerte, viser vibrasjonsterapi seg også nyttig når det gjelder å redusere nivåene av melkesyre i kroppen din etter trening.

For å lære mer snakket vi med Kristoffer, en lege i fysioterapi og sertifisert personlig trener.

Massasjepistoler brukes vanligvis for å mykne opp tette muskler og øke sirkulasjonen midlertidig,” sier han. “Jeg har funnet dem til å være mest fordelaktige umiddelbart før en treningsøkt.” Han nevner at massasjepistoler er gode for å øke blodstrømmen til lokale muskelvev. Dette fungerer på 2 måter: det kan hjelpe deg med å forberede kroppen din på treningen, samtidig som den potensielt reduserer risikoen for en muskelspenning.

Kristoffer bemerker at massasjepistoler også kan gi fordeler etter en treningsøkt. Det perkussive trykket hjelper til med å redusere ømhet.

Mens din fysioterapeut eller kiropraktor kan bruke en perkussiv massasjepistol som en del av behandlingen, er det også mulig å bruke enheten selv. Nedenfor deler Kristoffer fire tips når du skal bruke en massasjepistol.

  1. Start sakte. Massasjepistoler kan være veldig kraftige, så vær forsiktig, spesielt hvis du allerede er sår. “Jeg starter med det laveste nivået på alle idrettsutøverne mine og øker derfra.”
  2. Unngå bein. Hvis du hamrer bort mot et bein, vil du sannsynligvis ikke forårsake skade, men det vil ikke være behagelig. I stedet foreslår Kristoffer å starte på større muskelgrupper, som glutes, quads, kalver, og lats. Han gir dette pro tipset: “Bruk den andre hånden din som en guide for å identifisere seksjoner med bein for å unngå å treffe feil området.”
  3. Hold den i bevegelse. “Forsikre deg om at du ikke trykker for hardt eller holder deg på et sted for lenge,” sier Kristoffer. “Du kan enkelt skape mer skade enn forebygging. Hold pistolen i bevegelse for å få de beste resultatene. ”
  4. Mer er ikke alltid bedre. Mens en 90-minutters massasje av menneskelige hender kan føles fantastisk, trenger du ikke 90 minutter med massasjepistol. Kristoffer liker å fokusere på hver kroppsdel ​​i noen minutter før han går videre til noe annet. Dette er nok tid til å få full nytte av behandlingen uten å forårsake traumer eller ubehag i området.

Som med alle ting, vil du være smart og forsiktig når du først bruker en massasjepistol. “Dette virker ganske åpenbart, men sørg for å unngå ting som store arterier, nerver og indre organer,” sier Kristoffer. “Vær oppmerksom på hvordan kroppen din reagerer, og ta en pause hvis noe ikke føles riktig.”

Kristoffer understreker også at massasjepistoler ikke er et produkt som løser opp i alle dine fysiske plager. I stedet er de en del av en helhetlig behandlingsplan. “Jeg elsker å bruke en massasjepistol som en del av en idretts rehabiliteringsprogram, men de kommer ikke til å magisk rette opp en skade,” sier han. “Sørg for å kontakte en medisinsk fagperson hvis skaden ikke blir bedre.”

Les også: Top 10 fordeler med en massasjepistol

 
Massasjepistol fordeler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *