Top 10 fordeler med en massasjepistol

Massasjepistol fordeler

Massasjepistol er en av de nylige innovasjonene som er laget for prosessen med muskelgjenoppretting, og siden oppfinnelsen i 2008 har den vokst til å bli et favorittverktøy for mange idrettsutøvere i verden som ønsker å ta ansvar for muskelterapi og gjenopprettingsprosess.

En massasjepistol er kjent for å tilby de samme resultatene som en dyp vevsmassasje. Det fine med dette er at du kan få alle fordelene innen få minutter på den mest praktiske tiden mens du følger timeplanen din. Det gjør det lettere for folk flest å håndtere helsen sin, enten de er i sport eller bare er treningselskere.

Massasjepistolen har vært veldig etterspurt de siste årene, som bare kan spores til de mange fordelene de har å tilby, fra å lindre smerter og fører blant annet til økt blodsirkulasjon.

Massasjepistol vondter

Nedenfor er de 10 beste fordelene med en massasjepistol:

  1. Sportsytelse, forebygging av skade og gjenoppretting

Perkussiv massasje levert av en massasjepistol bidrar til å forbedre muskelsammentrekningen, noe som resulterer i forlengelse og styrking av muskler og vev. Det å gjøre massasjeterapi til en del av din livsstil og rutinen etter trening er en fin måte å lindre stress på.

Hovedformålet med en massasjepistol er å hjelpe til med å slappe av i musklene og avlaste spenninger i kroppen, noe som vil bidra til å forkorte muskelgjenopprettingstiden mellom treningsøktene, da giftig rusk blir stadig eliminert for å la musklene sprette tilbake på kortest mulig tid.

For hver dypvevsmassasje med massasjepistolen frigjøres væske og spenninger i de dype musklene, og dette resulterer i forbedret sirkulasjon, ettersom blod og vevsceller utveksler stoffer som bidrar til å øke vevsmetabolismen. Tilførselen av næringsstoffer og oksygen forbedres også på grunn av massasje, og øker derfor blodsirkulasjonen i hele kroppen.

Det hjelper også med å forhindre overtrening på grunn av den beroligende effekten den har på nervesystemet. Det helbreder og forhindrer skader, da forbedret sirkulasjon hjelper til med å bryte ned sammenvoksninger og økt produksjon av næringsstoffer og væsker kan hjelpe med rask vevsreparasjon.

Sportsytelsen forbedres også, ettersom at en massasjepistol øker kraften og ytelsen, noe som gjør musklene mer fleksible og effektive.

Massasjepistol trigger points

2.   Avansert vibrasjonsheling og kraftig smertelindring

Vibrasjonsheling er en form for helbredelse som er basert på vibrasjoner og subtile energier, uten noen avhengighet av andre helbredelsessystemer. Den er basert på hver persons unike energifelt og er kjent for å være effektiv. Interessant, en massasjepistol gir den samme fordelen, siden den gir vibrasjoner dypt inn i muskelen ved å bruke «percussive therapy» -teknikken.

Vibrasjonene fra massasjen bidrar til å forbedre blod- og lymfesirkulasjonen rundt kroppen, noe som bidrar til å produsere mer oksygen og næringsstoffer i musklene. Resultatet av dette er rask gjenoppretting, forbedret bevegelsesområde, smertelindring og lindring av muskeltretthet og ømhet. Smerter i nakke, skuldre og korsrygg kan lett lindres med den avanserte vibrerende effekten fra en massasjepistol.

Massasjepistol: Her finner du alle våre fantastiske modeller.

Massasjepistol rygg
  1. Rehabilitering

Massasje er kjent for å være en av de mest effektive formene for rehabiliteringsbehandling, fordi det ikke bare fremskynder gjenopprettingsprosessen, men også forhindrer skade på nytt. Massasjepistoler fungerer som et supplement til en standard rehabiliteringsprosess for skader og oppmuntrer til helbredelse og gjenoppretting av atrofierte muskler på grunn av traumer eller sykdommer. Forbedret sirkulasjon i muskler og vev hjelper de skadede områdene til å bli mer fleksible og helbreder det innen kort tid.

  1. Slipp melkesyre

Melkesyre dannes når oksygenivået i kroppen er lavt og kroppen begynner å kompensere for det ved å konvertere nydannet laktat til energi. Dette skjer ofte under intens trening, og melkesyren har en tendens til å bygge seg opp i blodet raskere enn den kan svi av. Dette kan få deg til å føle deg utmattet, kvalm og ha kramper i musklene. En massasjepistol kan reversere dette, da det hjelper frigjøringen av melkesyre og andre giftstoffer fra musklene til omkringliggende vev. Dette vil bidra til å redusere risikoen for muskelsmerter som ofte kommer etter langvarig anstrengelse på grunn av melkesyreakkumulering.

Massasjepistol trening
  1. Øker blod- og lymfestrømmen

En massasjepistol gir dyp vevsmassasje, noe som øker blodstrømmen og stimulerer nervereseptorene som er ansvarlige for utvidelse av blodkar. Lymfene arbeider for å fjerne avfall og giftstoffer fra kroppsvevet, og flyten styres av muskelsammentrekninger. Dette betyr at mindre aktive mennesker kanskje ikke stimulerer nok lymfesirkulasjon, mens svært aktive mennesker kan samle for mye av det. Dette kan føre til lymfødem hvis det ikke blir kontrollert. Imidlertid, med en massasjepistol, kan du skape en balanse, da det bidrar til å forbedre sirkulasjonen i hele lymfesystemet.

  1. Aktiverer nervesystemet og musklene

Nervesystemet stimulerer og regulerer aktiviteten til musklene og opprettholder kroppens homeostase. For hver aktivitet på musklene får nervesystemet beskjed. En massasjepistol hjelper til med å stimulere reseptorene til det sympatiske nervesystemet, som forårsaker vasodilatasjon i hud og muskler, og frigjør dermed spenninger og hjelper musklene til å slappe av mens de forbedrer mobiliteten.

Massasjepistol blodsirkulasjon
  1. Lindrer muskelspasmer og stivhet

Massasjepistoler kan bidra til å lindre muskelspasmer og stivhet som kan oppstå fra en intens trening. Muskelspasmer fører ofte til iskemi i musklene, noe som betyr at muskelen mangler riktig blodstrøm. Dette kan føre til spasmer som er smertefulle å ta på. Massasjepistolen fungerer ved å legge press på muskler, sener og leddbånd for å hjelpe dem til å bli avslappet, og reduserer dermed spasmer og smertefulle sammentrekninger.

  1. Bryter opp arrvev

Arrvev består av kollagenfibre som hjelper til med å reparere skadede fibre i kroppen. Vevets elastisitet måler imidlertid ikke med kroppens naturlige muskelvev. Massasjepistol gir dypvevsmassasje, som vil bidra til å bryte ned disse arrvevene og dermed lindre smerte og lindre begrensning. Du kan bruke en massasjepistol ikke bare for sportsskader, men også for arrvev etter operasjonen.

Massasjepistol hodet
  1. Forbedre bevegelsesområdet raskt

Massasjepistoler fungerer på muskler, bindevev, sener, leddbånd og ledd, som alle fungerer sammen for å hjelpe mobiliteten. Med jevnt bruk av massasjepistol vil du bli mer fleksible og mindre utsatt for belastninger og forstuinger. De avslappede musklene og fascialvevet og forbedret blodsirkulasjon samarbeider for å forbedre kroppens fleksibilitet og bevegelsesområde. Forbedret bevegelsesområde vil da gi fordeler som å forbedre atletisk ytelse og forbedret stimulering av kroppens naturlige smøremidler for å holde kroppen fleksibel.

  1. Velværefordeler

Det er mange andre helsemessige fordeler med massasjepistoler bortsett fra å slappe av musklene og lindre smerter. Dette inkluderer økt mobilitet, forbedret søvn og forbedret immunitet. Det er også nyttig for depresjon og angst, fibromyalgi, fordøyelsesforstyrrelser og stressrelatert søvnløshet.

Massasjepistol konklusjon

Konklusjon

Vi blir alle stresset av daglige aktiviteter. Unnlatelse av å håndtere dette stresset riktig kan imidlertid skade helsen din over tid. En massasjepistol kan være løsningen for å lykkes med å håndtere stress på kortest mulig tid og på den mest praktiske måten mens du får de mange andre fordelene knyttet til den.

Les også: Kan en massasjepistol virkelig redusere muskelsmerter?

Massasjepistol artikkel

Sjekk ut opp modellen vår – Pressure Point – massasjepistol.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *