Er massasjepistol så bra som folk skal ha det til?

massasjepistol verdt pengene

Massasjepistol har blitt svært populært de siste årene. Med mindre du ikke er på sosiale medier, så har du sannsynligvis sett disse apparatene både på Facebook og Instagram. En massasjepistol er svært praktisk og enkel å ta med seg.

Flere og flere velger å ta i bruk denne maskinen og da gjenstår det viktigste spørsmålet: Fungerer massasjepistol? Er de verdt det? La oss veilede deg gjennom dette i denne artikkelen.

Massasjepistoler er effektive håndholdte massasjeapparater som sørger for avslapning og muskelgjenoppretting. Det er flere begreper knyttet til en massasjepistol: Perkussiv terapi, vibrasjonsterapi, perkusiv massasjeapparat osv. Foreløpig forskning viser positive resultater av massasjepistol og vibrasjonsbehandling som begge brukes i perkusiv terapi.

massasjepistol behandlinger

Hva bør jeg se etter når jeg kjøper dmassasjepistol? ‍

I utgangspunktet er en massasjepistol en håndholdt gjenopprettingsenhet som bruker amplitude, dreiemoment og frekvenser. De frigjør pulser som går dypt inn i myke vev. Massasjepistoler har andre kjente positive effekter bortsett fra å hjelpe deg med restitusjon. Det forhindrer forsinket begynnende muskelsårhet (DOMS), forbedrer fleksibiliteten, øker blodsirkulasjonen og forbedrer lymfestrømmen.

Foreløpig vil vi svare på noen av de ofte stilte spørsmålene om massasjepistoler: ‍ Hva bør jeg se etter når jeg kjøper en massasjepistol? ‍ Massasjepistoler gir fordelene av massasjeterapi hjemme, på jobben, eller treningsstudioet. Du vil ikke kunne dra nytte av fordelene hvis du får en dysfunksjonell enhet og her er egenskapene du må være oppmerksom på når du kjøper en massasjepistol.

Kan massasjepistoler bidra til å gå ned i vekt?

Kort svar: Indirekte, ja.

Utfyllende svar:

Ifølge en studie fra 2015 tilhører mange idrettsutøvere og aktive individer som vil gå ned i vekt i en av disse to kategoriene: 1) de som er overvektige, eller 2) de som er involvert i atletisk sport. Disse inkluderer utholdenhetsutøvere, brytere, boksere, gymnaster, kunstløpere osv.

Vekttap påvirker prestasjonene til utøverne og det er ikke rart at man er på utkikk etter andre metoder for å gå ned i vekt.

Sannheten er at den viktigste måten du kan redusere vekten på er gjennom et kaloriunderskudd. Ingen snarveier. Du må gjøre en bevisst innsats for å slippe eller redusere inntaket av høyt bearbeidet mat og sukkerholdige drikker. Disse inkluderer hurtigmat, brus og spesielle kaffedrikker.

I tillegg foreslo retningslinjene for fysisk aktivitet for amerikanere fra Department of Health and Services at voksne skulle trene i moderat intensitet i 150-300 minutter og 75-150 minutter med intensiv trening hver uke.

Hvor kommer massasjepistolen inn her?

Vel først, å delta i fysiske aktiviteter kan forårsake muskelsmerter. Når du behandler muskulaturen ved hjelp av en massasjepistol, behandler du muskelknuter og muskeltetthet. Dette gjør at lymfen kan bevege seg fritt. Et forbedret lymfesystem fører til bedre metabolisme. Og når du øker stoffskiftet, kan musklene forbrenne mer kalorier.

For det andre, som et gjenopprettingsverktøy, forkorter massasjepistoler rehabiliteringsperioden og øker utholdenheten. Dette gir deg et sårt tiltrengt løft for å holde en aktiv livsstil og fortsette treningsregimet.

massasjepistol effektivitet

Kan du ta med en massasjepistol på flyet? ‍

Kort svar: Ja, men det avhenger av batteriet.

Utfyllende svar:

Ikke bekymre deg hvis du er en idrettsutøver som reiser mye for trening og konkurranser. Du kan pakke massasjepistolen i håndbagasjen. Den bruker mindre plass enn en skumrulle, og du kan til og med bruke den under langdistansefly for å unngå kramper i bena. Det kan revitalisere kroppen din og øke blodstrømmen. Du kan bare sette deg ned, slappe av og nyte flyet ditt.

Forsikre deg om at litiumimsnivået på batteriet er innenfor flyselskapets tillatte grenser. Nettstedet for Federal Aviation Administration sier: “Litiummetallbatterier (ikke oppladbare) er begrenset til 2 gram litium per batteri. Litiumion (oppladbare) batterier er begrenset til en vurdering på 100 wattimer (Wh) per batteri. Disse grensene tillater nesten alle typer litiumbatterier som brukes av den gjennomsnittlige personen i deres elektroniske enheter. ”

Det står videre: “Med flyselskapsgodkjenning kan passasjerer også ha opptil to ekstra større litiumionbatterier (101-160 wattimer).” For mer informasjon, sjekk FAAs forskrifter om batterier.

massasje kiropraktor

Passer massasjepistol for alle?

Kort svar: Ja, bortsett fra visse grupper.

Utfyllende svar:

Massasjepistol er for alle som er seriøse om helsen deres. Det er for kiropraktorer, idrettsutøvere og for alle menneskene som er forpliktet til å ha en aktiv livsstil. Det er også ment for de som sliter med muskelsmerter. Imidlertid bør de som har følgende medisinske tilstander først konsultere legen sin før du bruker en massasjepistol:

  • Muskelstammer
  • Betennelsesrelaterte skader som bursitt, tendinitt, fascitt og periostitis
  • Beindegenerasjon eller osteoporose
  • Høyt blodtrykk
  • Muskelforstyrrelser (som muskeldystrofi)
  • Alvorlige åreknuter
  • Brekte bein
  • Slitasjegikt, revmatoid artritt, gikt eller fibromyalgi
  • Autoimmune sykdommer inkludert lupus, multippel sklerose og sklerodermi

Perkussiv behandling anbefales ikke til gravide kvinner – uavhengig av hvor atletiske de er. Forventende mødre bør unngå shiatsu og akupressur, spesielt de som er i første trimester. Dette er på grunn av økt risiko for spontanabort i løpet av den første graviditetsperioden. Prøv profesjonell prenatal massasje for å lindre muskelspenning og ryggsmerter.

massasje massasjepistol

Er massasjepistol verdt det?

Massasjepistoler er definitivt et produkt som er verdt å teste ut. Det er mer enn bare en gjenopprettingsenhet og den passer til alle og enhver. Fordelene strekker seg også over til de andre områdene av din generelle velvære. Det at den er utrolig praktisk og lett å ta med seg er også et stort pluss. Det er som å ha en personlig terapeut hvor som helst du går uten å måtte betale høye summer.

Selvfølgelig slår ingenting fremdeles de naturlige måtene for restitusjon og holde seg i god form. Spis sunt. Ta deg tid til å hvile. Lytt til kroppen din. Intet verktøy eller utstyr kan noen gang erstatte de små gjentatte handlingene du gjør for å ta vare på kroppen din.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *